søndag den 1. marts 2009

Oh look how great we have become

Faithless - Bombs.

Jeg kender ikke ret meget til Faithless, egentlig havde jeg bare hørt God is a DJ og Mass Destruction, før jeg hørte dette nummer i radioen i går aftes. Jeg synes det er utroligt smukt, og så er jeg vild med Maxi Jazz' stemme. Han lyder så troværdig, på en eller anden måde. Ikke spor påtaget. Vi har vist nok en plade stående med dem i samlingen, så jeg må nok hellere tage mig sammen og få smidt den på iPod'en.

Jeg opdagede for et par dage siden, at ingen af de numre jeg har postet denne uge har været med kvinder i forgrunden, så hele den kommende uge vil blive en hyldest til fantastiske sangerinder og forbilleder.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg giver dig ret i, at Maxi Jazz er noget ganske særligt. Meget cool og med en fantastisk intonation og fornemmelse for sproglig rytmik. Desværre synes jeg bare ikke, at han helt kommer til sin ret i Faithless - jeg kunne f.eks. godt tænke mig at opleve ham i samarbejde med rødderne i Massive Attack. Det er muligvis blasfemi her under Dulleugen (TM), men Sister Bliss' er ikke dygtig nok i mine øjne. Musikken har det, med enkelte undtagelser, med at være alt for forudsigelig, kedelig og enslydende. Ind imellem rammer hun dog plet, som f.eks. med "We come 1", hvor Maxi Jazz hypnotisk messer:
"I'm the left eye, you're the right. Would it not be madness to fight? We come 1."
Og så er det en fed video:
http://www.youtube.com/watch?v=iCRhmgRGaQA

Faithless har måske ikke så meget at byde på, når det kommer til stykket, men i midnatstimen foran en regnvåd Orange Scene, vækker de dybfølt glæde og dans blandt mudderfolket. :)

Oh Tvilling sagde ...

Det er skam ikke blasfemi, det er jo absolut ikke ALLE duller der holder ;D

Jeg kender som sagt ikke så meget til Faithless, men vil da lige stikke 'We come 1' et lyt.

Anonym sagde ...

Så sandt, så sandt. ;)

"We come 1" er skam ikke noget vildt - bare et godt nummer med Maxi Jazz' fede vokal og buddhistiske budskab i centrum.

Jeg ejer da heller ikke så meget som et eneste af deres album.