mandag den 16. marts 2009

Roskilde-ugeDenne uges poster kommer til at handle om nogle af mine bedste musikalske oplevelser på Roskilde Festival. Jeg har vist ikke været der mere end 6 gange, men det er jo også år nok til, at der er lidt at tage af.
Den første oplevelse jeg gerne vil nævne er da jeg så Sigur Rós i 2006. Jeg missede første nummer, men mødtes med min kære Jonas (dette var dog før vi sådan rigtigt var kærester). Det er en af de mest rørende koncerter jeg nogensinde har været til, og jeg får gåsehud bare ved tanken. Både fordi musikken virkelig kommer ind under huden, og så fordi jeg generelt havde følelserne rimelig meget uden på tøjet den sommer. Men det passede mig egentlig godt. En god flad fadøl og en lille tåre i øjenkrogen er nogle gange lige præcis hvad man har brug for.

Videoen her er fra deres utroligt smukke dokumentar 'Heima', som jeg virkelig synes man skal se, hvis man ikke allerede har.

6 kommentarer:

sara sagde ...

Jeg har Heima liggende hjemme på bordet og venter bare på at få set den.

Glæder mig til at se Sigur Rós på DVD - og forventningerne er kun blevet bedre efter dit indlæg :)

Oh Tvilling sagde ...

Uhhhh, du skal glæde dig. Det bliver ikke smukkere, med islandsk natur tilsat Sigur Rós' bevægende musik :)

sara sagde ...

Jeg kan heller ikke forestille mig en bedre kombination eller ramme for deres musik.

Lidt ligesom skumringen på Roskilde er en god ramme for Tool-koncerten. Det er ikke alt deres musik jeg kan lide - men ville rigtig godt kunne lide det hele.

Oh Tvilling sagde ...

Jeg er heller ikke til det hele. Det synes jeg nu ikke man behøver at være. Så længe det man ikke er så vild med, ikke ødelægger oplevelsen for en live, eksempelvis :)

sara sagde ...

Det er rigtigt. Selvom det er et af de bands, hvor jeg ikke kan lide alt musikken er det omvendt et af de bands jeg rigtig gerne ville høre live.

Oh Tvilling sagde ...

Så krydser jeg fingre for at de kigger forbi DK igen en gang :)